1 mały por
5-6 ogórków kiszonych
2-3 łyżki oleju
2-3 łyżeczki cukru
duuuużo pieprzu
Przygotowanie:
Pora myjemy i kroimy w talarki ( jeśli jest bardzo szeroki to możemy przeciąć wzdłuż na pół ). Do surówki nadaje się zarówno biała jak i zielona część. Ogórki kroimy w plasterki. Posypujemy obficie pieprzem, dodajemy cukier i polewamy olejem. Ostawiamy na ok. pół godzinki. Tak - to wszystko :) Surówka nie wygląda szałowo, ale smakiem bije wiele innych.
Dobra rada:
Jeśli Wasz żołądek słabo znosi surowego pora to polecam uprzednio go sparzyć. Posiekanego wrzucić na durszlak i przelać wrzątkiem. Dzięki temu nie tylko zmięknie, ale odparują z niego również drażniące substancje.
Kaczka
Kaczka
zjadłbym...
OdpowiedzUsuń