Skład:
pierś z kurczaka
2 kawałki masła
jajko
sól, pieprz,
olej do smażenia
Wykonanie:
Pierś kroimy na pół i rozbijamy na jak największego kotleta. Trzeba tylko uważać, żeby nie przesadzić i nie porwać mięsa, bo nam masełko będzie uciekać. Następnie solimy i pieprzymy. Na kotlecie układamy zmrożony słupek masła, zawijamy i ściskamy brzegi, żeby masło nie wyciekło. Roladkę zanurzamy w roztrzepanym jajku, a następnie obtaczamy w bułce. Wolno smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Zając
Zając
Tak, właściwie to poprawna pisownia to " devolaille" z francuskiego. W tłumaczeniu oznacza to dosłownie " z drobiu" :-] piękne Ci wyszły! Musiały być pyszne :-) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńDzięki, francuskiego nie znam stąd takie moje strzały jak to można napisać :)
UsuńI tak wygląda przepysznie
OdpowiedzUsuń